Yoga

yoga
yogales

WAT IS YOGA?

Yoga is een persoonlijke weg naar bewustwording. Je leert je aandacht naar binnen te keren en in contact te komen met wie je ten diepste bent. Bij hatha yoga leer je de verschillen in jezelf met elkaar te verbinden zoals het mannelijke en het vrouwelijke, links- rechts, boven- onder, binnen- buiten, inspanning en ontspanning en zo jezelf als een geheel te ervaren.

Door te luisteren naar je lichaam leer je jezelf steeds beter kennen. Het doel van yoga is niet een steeds betere versie van jezelf te worden, maar om je ware zelf te vinden. Zolang je leeft volgens een idee van wie of wat je moet zijn en denkt dat je aan allerlei verwachtingen moet voldoen, kun je niet zijn wie je werkelijk bent.

De yogafilosofie volgt het achtvoudige pad van Patanjali, welke tweeduizend jaar geleden in India is opgetekend. Je levenspad ontwikkelt zich continu. Steeds kom je tot nieuwe inzichten, ga je daadwerkelijk de werkelijkheid zien. Zodra je denkt dit is het, dan blijkt ineens, een andere waarheid zich te manifesteren. Het is een weg naar innerlijke rust en een lichter leven.