Over mij

yogales
yogales

OVER MIJ

Graag stel ik mij voor, ik ben Petra Duijvestijn, getrouwd en moeder van vier kinderen. Een groot gezin is druk, uit ervaring weet ik dat een ontspannen levenshouding de basis is voor meer plezier, gemak en een gelukkiger leven. Het dagelijkse leven geeft steeds opnieuw uitdagingen, spanningen en/of ander ongemak waardoor je uit balans kan gaan. Yoga is een oude en beproefde methode waarbij je leert je aandacht bij jezelf te houden, bewust te worden van je lichaam en je adem, waardoor de geest rustiger wordt. Door yoga te beoefenen ervaar je jezelf meer als een geheel en voelt het leven lichter.

Zo ben ik opgegroeid in een tuindersgezin met belangstelling voor een gezond en natuurlijk leven, bewustwording en spiritualiteit. Als tiener ervaarde ik al diverse tegenslagen en uit noodzaak ging ik op zoek naar de zin van het leven. Toen ik 18 jaar was kreeg ik al mijn eerste yogalessen van Mevr. Klink in Voorburg en daar fietste ik graag kilometers voor om. 

Na jaren ervaring als leidinggevende was een burn-out aanleiding om nieuwe wegen in te slaan. In 2007 werd ik zwanger van de tweeling en begon ik met zwangerschapsyoga. Voor o.a. de ontspanning bleef ik yogalessen volgen bij Lucia de Jong. Graag wilde ik me verder ontwikkelen in de yoga. In 2016 startte ik met de (post-HBO) opleiding bij Saswitha Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. De opleiding is gebaseerd op de yogatradities uit India. Inmiddels heb ik mijn 500-uurs diploma behaald en al meer dan vijf jaar ervaring in het lesgeven. Ook heb ik diverse bijscholingen gevolgd en me gespecialiseerd in stilte en meditatie, gezondheid en ayurveda, pranayama en ademtherapie, yoga voor senioren en stoelyoga. Tevens ben ik lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Yoga is inmiddels een leefstijl geworden. Yoga is thuiskomen bij mezelf, luisteren naar de zachte fluisteringen van binnenuit, vertrouwen op de innerlijke wijsheid. Tijdens mijn yogalessen wil ik graag een bijdrage leveren aan ieders gezondheid en welbevinden. De Hatha Yoga helpt je meer balans te ervaren en dieper te ontspannen.